dilluns, 1 de juny de 2015

Núria Güell: projectes

NÚRIA GÜELL
La Núria Güell és una artista i activista social d'uns 30 anys, exalumne del centre IES Vidreres resident a Cuba. Aquesta ha creat projectes per intentar combatre algunes de les injustícies socials que molts ni veiem.
“El meu procés creatiu s’inicia amb la ràbia. Els projectes neixen d’indignar-me amb situacions, mogudes que no entenc i que em creen un malestar interior. I el procés és idear un projecte del tema en qüestió”, diu l'artista.PROJECTES


"Acceso a lo denegado" 2008 - La Habana, 01.06.08 - 31.10.08
Aquest és un projecte que la Núria va començar al 2008 en el qual oferia als Cubans nacionals internet (accés a lo denegat). El seu govern no els permetia accedir a internet i, per tant, a altres mitjans de comunicació per assabentar-se del que pensava el món, bàsicament. Ella va decidir de crear una plataforma on els cubans hi poguessin accedir durant el temps que ells sol·licitessin a canvi de que aquests li ensenyessin com integrar-se bé a la seva societat i conviure-hi.

"54 mm" 2012 - Espanya, 2012
El projecte 54 mm vol criticar que s'usin cossos policials contra manifestacions pacífiques. Va organitzar una trucada anònima al cos policial de que hi havia gent manifestant-se en un determinat lloc i, en arribar, es van trobar amb un grup de dianes amb gent pacífica representada en elles.4 comentaris:

 1. Poca feina per una hora sencera. Tens un dia per acabar-la. Avisa'm quan estiguis per canviar-te la nota...

  ResponElimina
 2. Encara que no hagis vingut, has de fer la feina igualment.
  De moment: NO PRESENTAT.

  ResponElimina
 3. Ara també et falta la feina del dimarts: la tria raonada de dos blocs...

  ResponElimina