dilluns, 9 de març de 2015

Preses pels seus fills

"La justícia uruguaiana permet que s'empresonin a les mares de menors que han comès delictes per tallar el problema de la delinqüència juvenil". Aquest és el subtítol amb que s'inicia una notícia de El País del passat 7 de Març de 2015.

Una de les coses que més preocupa als uruguaians són els casos de delinqüència que es produeixen, sobretot, a Montevideo. Al 2013, un jutge penal va tornar a posar en vigor una llei del 1972 la qual deia que s'havien de condemnar a les mares dels menor que practiquessin la delinqüència, ja que creuen que d'aquesta manera els fills intentaran canviar els seus hàbits, ja que són es preocupen especialment per les seves mares. Aquestes podien estar-se de fins a 4 mesos a 6 anys. S'han detectat varis casos d'aquests, degut a que aquestes dones "no van exercir degudament, amb un mínim de responsabilitat, el control de la conducta dels seus fills, comprometent la salut moral i el desenvolupament dels mateixos", diu el jutge Homero da Costa.
Cal tenir en compte que ens estem referint a gent d'una classe social pobra, la majoria no escolaritzats. Són mares que s'han quedat solteres o abandonades i s'han hagut d'ocupar dels seus fills mentre lluitaven per guanyar-se la vida i mantenir-los. De fet, 4 de cada 10 families uruguaianes són portades per dones.

He escollit aquesta noticia perquè, a part de que m'agrada saber què passa a la resta del món i també conèixer el que fan, m'ha semblat bastant interessant. Per una part si que és cert que potser això milloraria la conducta dels seus fills en certa manera, però també és cert que és molt injust que condemnin a dones innocents per crims que no han comès.


2 comentaris:

  1. Educar els fills hauria de ser una carrera obligatòria per a totes les persones que són pares...

    ResponElimina
  2. De les dues feines que s'havien de fer avui, ni una. No ho entenc...

    ResponElimina