dimarts, 3 de març de 2015

Exposicions al Santa Mònica i a la Virreina

1 DIA 1 FOTO
1 dia 1 foto és un projecte documental que es fa al Centre d'arts Santa Mònica. Es va fer al 2014 ja que aquest va ser un any important pels catalans i la història de Catalunya

Un grup de fotògrafs volien captar amb la càmera els moments de la vida quotidiana dels catalans per tal de commemorar el Tricentenari de la Guerra de Succiessió. Volien documentar fotogràficament allò que era i el que ha sigut aquest 2014. El seu objectiu principal era captar (des de l'1 de Gener fins al 31 de Desembre) Catalnuya des de diferents aspectes de la manera més quotidiana possible (a casa, al carrer, a les escoles, als hospitals, etc.). Sense "abandonar", també, els problemes que hi ha actualment al nostre país. Com diuen ells: Captar amb les nostres càmeres tota la diversitat i la riquesa vital del lloc en què vivim.
Ho han fet de manera que cada fotògraf (31 en total), havien de captar un instant del dia rere dia de Catalunya, i es tornaven cada 24h. Volien ser el diari dels seus ciutadans.

Segons la meva opinió, és un projecte molt interessant i realment difícil. Perquè, tot i que sembli en certa manera fàcil, ha de ser molt complicat haver de captar l'instant perfecte i que aquest hagi de descriure i transmetre el que és un dia de la nostra vida.
"Som testimonis invisibles de la vida"
1 comentari: