dilluns, 9 de febrer de 2015

"La sanitat en mans dels mateixos que ens desnonen" - Cafè amb llet

LA SANITAT EN MANS DELS MATEIXOS QUE ENS DESNONEN, QUE ENS TALLEN L'AIGUA I LA LLUM I QUE ENS VENEN PREFERENTS

Aquesta noticia d'aquest diari digital "Cafè amb llet", ens parla sobre com afecta el poder de la banca (sota partits polítics) als nostres drets socials i, per tant, al nostre dia a dia. Trobo que és una noticia explicada tal i com és, sense que cap partit polític intervingui en les idees del redactor o el en diari en si.

Ens diu que, com tots sabem, actualment, els nostres drets més bàsics com tenir un habitatge, electricitat, aigua i gas, s'està convertint en un negoci multimilionari per a bancs i constructores. Aquesta mercantilització ha acabat provocant 115 desnonaments diaris.
El mateix passa amb altres serveis bàsics com l'aigua i l'energia. S'han anat privatitzant i acabant en mans d'empreses mogudes per la banca. Les conseqüències d'aquest fet ens son moltes d'evidenciades com que la gent es quedi al carrer i no pugui pagar el gas i l'aigua. Cosa que no hauria de ser així en un país no del tot capitalista, on se suposa que tothom té el dret a disposar dels serveis més bàsics.
També, explica la noticia, que això està afectant a aquells qui disposaven d'estalvis (com terres) que ara s'han quedat estafats pel mateix motiu. 
Acaba parlant-nos sobre que quan la banca s'interposa entre un dret i el ciutadà, no hi ha res que la freni. És a dir, no els hi importen els drets de les persones, si no el seu propi benefici. Ara també vol actuar sobre els nostres drets en quan a la salut. A partir de que els governs acabin amb mantenir aquest dret públic, llavors les banques fer-ne un negoci. Finalment, diu que no podem caure una altra vegada en aquest "parany", ja que ens ho estan traient tot i, si acaben també amb la salut, les conseqüències seran molt pitjors que passar fred a l'hivern o calor a l'estiu.

1 comentari:

  1. No dius les diferències de cafèambllet i d'altres diaris convencionals...

    ResponElimina