dimarts, 24 de febrer de 2015

CONVIDADES

Meritxell Solé
El passat divendres dia 20 va venir  l'ex-alumne Martixell Solé. Ens va explicar la seva trajectòria des de que havia acabat el batxillerat fins a on estava actualment.
Durant la ESO volia ser periodista, però a 2n de batxillerat va decidir fer la carrera de traducció i interpretació. Va veure que no li agradava i va decidir de fer un màster d'econòmiques i va acabar treballant a Mango, al departament de producció. Tampoc li va agradar i va decidir anar a la Global Business School a cursar un màster en turisme. Entre tot això, havia anar a fer d'au pair a Irlanda durant 6 mesos i a San Francisco, Califòrnia, durant un any. L'estiu passat també va anar durant 6 mesos a Costa Rica a fer pràctiques a un hotel presentant les seves propostes sobre turisme sostenible. Ara, ha tornat aquí per acabar el màster i, quan l'acabi, se n'anirà de nou a Costa Rica, ja que li han donar una feina fixa.
Crec que el que ens va ensenyar es que mai ens hem de rendir. Si alguna  cosa no ens agrada, no ens hem de desanimar, sinó buscar-ne una de nova per torbar finalment el que t'agrada. També trobo molt interessant tot el que va fer en quant a viatjar, ja que s'aprenen moltes coses tant d'idioma com de la vida mateixa. També ens va explicar que, en el màster que està fent ara, a vegades van a la UNICEF de París i així es troben amb gent de tot el món i així poden relacionar-se i intercanviar contactes. I trobo que això és una experiència increïble. La veritat és que m'agradaria molt poder arribar a fer tot això.

Clàudia Stoka i Sara Osuna
Ahir, dilluns 23, van venir aquestes dues ex-alumnes del centre que ara estan fent el segon any de carrera. La Clàudia Stoka estudia International Business Economics (IBE) a la Universitat Pompeu Fabra (tot a Barcelona, i la Sara Osuna estudia Administració i Direcció d'Empreses a la Universitat de Girona. Ens van parlar sobre la selectivitat i la universitat, com ho havien passat elles i com estaven vivint actualment la vida universitària des de diferents punts de vista, ja que, encara que estudien coses semblants, ho viuen bastant diferent. Ens van dir que no li havíem de donar més importància a la selectivitat de la que tenia. Hauriem d'estudiar molt a segon per poder aprovar-la, però que seria un any que ens passaria ràpid i que, si havíem treballar durant tot el curs, ens seria fàcil. Sobre la universitat, ens van dir que no ens quedéssim amb la idea de que tot serien festes els dijous i haver d'estudiar un parell de setmanes perquè només tindríem exàmens un cop a l'any. Ens havíem de conscienciar de que havíem d'estar estudiant constantment i estar al dia de totes les assignatures. També, que ens hauríem de "buscar més la vida", ja que allà no et donen ni els llibres, simplement t'expliquen la teoria i t'has d'espavilar. Tot i que ja està bé, perquè suposo que això t'ajuda a madurar molt. Ens van dir que era important saber fer presentacions orals. El que em vaig quedar d'aquí: aprendre a perdre la vergonya, ja que les presentacions les has de fer davant de 90 persones i que no coneixes. També, sobre la gent d'allà, ens van aconsellar que miréssim amb qui anàvem, ja que hauríem de fer molts de treballs en grup i anava bé tenir a gent que s'esforcés i no que t'ho deixés tot a tu per fer.
Em va agradar que ens ho expliquessin de manera totalment realista, el que és. Així també ens conscienciem del que ens espera, ja que d'aquí dos anys ja ens hi trobarem. La veritat és que fa una mica de por.

1 comentari: