dilluns, 26 de gener de 2015

Xerrada de l'Àngel Pons: periodista

El passat divendres 23 va venir a fer-nos una xerrada l'ex-alumne d'aquest centre Àngel Pons, de Maçanet.

Des de petit sempre havia sabut que volia ser periodista, cosa que sempre li havien dit que no portava enlloc i de la qual cosa no trobaria feina. Els seus pares, i també a l'escola, ja li deien això. Després va voler entrar a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), a cursar la carrera de periodisme, però per nota no va poder entrar-hi i va haver d'anar-se'n a la universitat Rey Juan Carlos, a Madrid, durant un any. La resta de la carrera la va poder acabar a Barcelona. Havia fet petits treballs com a periodista, fins que se li van acabar i va haver de treballar en una fabrica, on no li agradava gens. Tot i aquests entrebancs, va segur lluitant pel seu somni, creient en si mateix, i, finalment, ho va aconseguir. Actualment està treballant a la tve1 de Catalunya com a periodista. Aquesta força de voluntat que va tenir ell per arribar fins a on volia, la veritat és que em va inspirar molt. Crec que és el que hem de fer tots, que no importa si et diuen que no ho aconseguiràs, si creus en que ho pots fer, segur que arribaràs on voldràs. També, una de les altres coses que hem van agradar, va ser allò que va fer ell de, ja abans d'acabar el batxillerat, com que sabia el que volia fer, començar a buscar-se petits treballs del que li agradava. Per exemple, ell va començar fent de periodista esportiu a la televisió de Maçanet. És una cosa que no te perquè portar-te enlloc, però que ja és un començar i sempre és una cosa més que pots afegir al teu currículum.

Com ja hem comentat a classe, una de les coses que va dir que potser no tots hi podríem estar d'acord, és allò de que a un treball, depenent del prestigi de la universitat en la que hagis treballat, et poden agafar o no. És cert que no hauria de ser així, sinó que s'hauria de tenir més en compte com és la persona, ja que pots haver estudiat en una universitat de molt prestigi, però no tenir cap mena d'iniciatives ni caràcter per fer el teu treball. Però, tristament, o no, és així. Depenent del prestigi de la teva universitat tens més possibilitats en el món laboral. I no és dolent del tot, ja que a les universitats més "bones", demanen més nota, per tant és bastant lògic que els graduats d'aquestes tinguin més possibilitats. Tot i que és cert que Espanya, diria jo, és un dels països on això s'ho miren menys, al contrari que als Estats Units.

En general, va ser una xerrada que va estar molt bé ja que estava molt ben preparada, era entretinguda i encarada cap a alumnes que estan decidint sobre el seu futur.
1 comentari:

 1. dd

  Molt bones reflexions, Mariona.

  ERRORS:
  -Universidad Carlos III de Getafe (Madrid)
  -fàbrica, esdrúixola
  -em va agradar (a mi, no pas 'hem' a nosaltres!!!!)

  ResponElimina