dilluns, 22 de desembre de 2014

Violeta Guinart, una convidada amb personalitat

El passat dimecres 17 de Desembre, vam rebre la segona convidada: la Violeta Guinart, una ex-alumne de l'institut de Vidreres.
Ella treballava d'educadora social, però ho va deixar quan va néixer el seu primer fill i es va formar com a doula, acompanyant a les dones en l'embaràs i durant els primers mesos de maternitat.
Quan van tenir el primer fill, ella i el seu home, van decidir de no portar-lo a l'escola, sinó educar-lo a casa. I el mateix van fer amb els altres dos fills. Ara, però, tots tres van a una escola d'educació viva on, ens va explicar, tenen la total llibertat de triar les activitats que vulguin quan vulguin, i on també poden assistir els pares.
Segons ells creu que és el millor mètode per educar als fills ja que ells mateixos dicideixen quines són les seves necessitats en aquell moment.

En aquest mètode, com en tot, crec que hi ha coses bones i coses dolentes. Com a positiut, crec que és una bona manera per deixar als nens que desenvolupin al 100% la seva creativitat i el prendre decisions per si mateixos (dintre d'uns limits). Però, com a negatiu, opino que retrassen la sociabilització natural que hauriem de tenir ja des de petits, i també crec que no podem deixar als nostres fills que decideixin en cada moment per ells mateixos, sino que els hem de guiar, ja que no sóm concients de totes les deciosions que prenem de petits ni de com podem afectar-nos.


1 comentari:

  1. Vist.
    Al final hi ha errors de picatge i faltes: sinó que, conscients...

    ResponElimina