dilluns, 1 de desembre de 2014

Pròxima convidada: la Violeta Guinart. Què n'hem de saber?

Les doules són dones, majoritàriament mares, que es dediquen a acompanyar a les altres futures mares abans, durant i després del part (o en alguna d'aquestes etapes), tant pot ser en un domicili com en un hospital. Elles els hi donen un suport tant físic com emocional (els diferents estats d'ànim, les pors, les incerteses...), ocupant-se així del seu benestar general i de les seves necessitats. Aquestes no tenen una formació acadèmica, però si que tenen certs coneixements sobre la fisiologia de l'embaràs, el part i el puerperi, de puericultura, lactància, educació prenatal...
Abans era molt tradicional informar-se'n d'això i ensenyar-ho de generació en generació entre les dones de la família, però, actualment, es considera més una cosa de parella.

L'educació viva és la que potser seria millor per educar als nostre infants, ja que hem de considerar que aquests tenen una naturalesa pròpia i unes necessitats vitals que cal tenir en compte per tal que puguin créixer amb equilibri i benestar. Diu que ens hauriem de basar més en el que som i com som, no basar-nos en altres ideologies per a crear una societat planificada, sense respectar la nostre naturalesa. 
Hi ha algunes escoles que ja ho han posat en pràctica com la Liberi Escola Activa: http://www.educacionviva.com/educacioviva.htm


REFLEXIÓ PERSONAL
Sobre les doules, realment ha canviat molt en els temps d'avui en dia, però com tot és una cosa que ha anat evolucionant/canviant. Potser abans, per la mentalitat que hi havia, les dones se sentien més ben acompanyades per altres dones (ara segurament també n'hi ha d'aquestes), però ara potser es podria dir que es confia, també, més en la teva parella. 
En quant a l'eduació viva, sempre he cregut que aquest tipus d'educació potser seria el que ens aniria millor a la societat, ja que penso que, com està organitzat actualment, ens priva de realment ser el que som. És una societat que s'ha planificat a partir de les idees polítiques per a poder modificar el nostre futur com ells volen. Penso que moltes persones no fan algo en lo que realment destacarien.   

1 comentari:

  1. Sí que ho tenies penjat!

    Bé, però, la frase final és molt desafortunada. Gairebé no l'encenc.

    Qui són "ells", els governants de torn?
    Què vols dir que les persones fan "algo" (barbarisme) en "lo" que... (un altre castellanisme)?

    ResponElimina