dilluns, 10 de novembre de 2014

Treballar o ser mare: el gran dilema de les dones jovesEn aquests articles ens expliquen una nova "iniciativa" de treball plantejades per grans empreses, per Facebook i Apple principalment. Ens parlen sobre les dues maneres diferents de pensar sobre si una dona hauria de congelar els seus òvuls i retardar la seva maternitat fins als 40 anys, per a poder treballar tots els anys on tècnicament és més productiva, o sobre si la dona ha de ser mare a l'edat més fèrtil, sense "alterar" el cicle social actual de quan tenir fills, però així estar un temps sense treballar degut a la baixa de maternitat. (Afegeixo que, segons això de l'edat per a ser mare, cada cop es retarda més, per tant, potser no és tant "greu" haver d'arribar als 40 per a tenir fills, ja que el nostre cos també  s'adapta al medi i les circumstàncies en les que vivim actualment).
Per un costat, es podria dir que s'està incentivant a la dona a aplaçar un embaràs perquè, així, l'empresa no hagi de córrer el gasto d'haver-li de pagar la conciliació (gran problema en molts països com els Estats Units o fins i tot el nostre, on no està gens ben pagada ni donada). Tot i que ens ho fan veure com a una cosa positiva, com si fos un "benefici" per a la dona. Ja que, a part d'exercir els seus millors anys de treball, també poden tenir fills i dedicar-els-hi tot el temps necessari. Com si no desaprofitessin cap moment de la seva vida.Segons la meva opinió, tampoc ho veig tant dolent que es doni aquesta opció, perquè és el que és, una opció, ningú està obligant a la dona a fer res que no vulgui fer. L'empresa només està donant aquesta possibilitat que és probable que hi hagi dones a la que vulguin optar. Pot ser si que és pel seu propi benefici, però aquí ningú hi està obligat a fer-ho. També, es podria dir que estan fent veure a les dones que el seu treball no és compatible amb la maternitat, i això tampoc és així. Però, si, considero la congelació d'òvuls una bona opció per a les dones que ho vulguin fer.

Més que res, ho veig com a que l'empresa procura el seu màxim benefici, sempre, i a vegades s'hi pot estar d'acord, i d'altres no. 

1 comentari: