dilluns, 17 de novembre de 2014

Conflictes armats actuals: Burkina Faso

La "meva" guerra és...

Dilluns 3 de novembre de 2014 - Burkina Faso

"La oposició protesta a Burkina Faso contra un president militar"

A finals del mes d'octubre, ja hi havien hagut protestes ciutadanes per la regeneració democràtica, perquè el seu president abandonés el poder. Finalment, el president va presentar la seva dimissió i va deixar a càrrec del govern al cap de l'exèrcit Honoré Traoré. Això va provocar un gran cop d'estat contra Taoré.

Després, els brukinesos es van manifestar a Uagadugú, la capital del país, per exigir als militars que no anessin en contra de les revoltes que van forçar la caiguda de Blaise Compaoré, el que havia estat el seu president durant 27 anys. Aprofitant això, el tinent coronel Yacouba Isaac Zida (recolzat per les forces armades del país), es va auto proclamar president, al ser provocat el cop d'estat. El poble, però, no hi va està d'acord. Els grups opositors volien que el qui ocupés el lloc de nou president fos, primerament, un civil i escollit per majoria popular en unes votacions lliures i justes, ja que, diuen, que la victòria popular contra l'antic president Blaise Compaoré, no pot ser aprofitada pels militars. Però, finalment, les forces armades han nomenat al tinent coronel Isaac Zida com a nou líder del país.

REFLEXIÓ:
Com a reflexió personal, aquesta és una guerra civil com moltes d'altres. Dient això, em refereixo a que ens en podem assabentar de què està passant, ens podem sentir malament per aquesta gent, però, tot i sabent el que sofreixen, ningú de fora farà res per que s'acabi. Un dels factors pels quals potser ni rebran ajuda és que alguns dels països més potents actualment no voldran tenir problemes amb alguns dels altres països de l'Àfrica ja que potser hi tenen certs tractes.
Tenint en compte que Burkina Faso és un país de l'Àfrica que encara no està desenvolupat del tot, crec que aquests tipus de conflictes en aquestes situacions són bastant inevitables i són problemes que es tardaran a resoldre fins que finalment es pugui establir una democràcia estable en el país (quan estigui més desenvolupat, naturalment).  

Burkina Faso

1 comentari: