dijous, 16 d’octubre de 2014

L'educació: repressió creativa

(Conferència TED per el pedagog britànic Ken Robinson)

Actualment, ens diu que hi ha una segona gran crisi climàtica: la dels recursos humans. No els estem utilitzant degut a l'educació que rebem.


Robinson diu que: "hi ha gent a qui no li agrada el que fa, simplement s'hi acostuma", i penso que això és realment trist. Hauríem de fer el que realment ens agrada, fer servir els nostres talents i creativitat, però, regint-nos pel que ens diuen que hem de fer i pel que ens ensenyen a l'escola, és difícil. Donen preferència a la professionalitat abans que a l'autenticitat, intenten convertir-nos en una persona que no som. Un exemple del que hauríem de fer tots, és el cas del bomber del que Robinson ens parla a la conferència. Ell, tot i que els mestres li diguessin que no li serviria per a res i hauria de fer alguna cosa més "professional", va seguir creient en si mateix i finalment va acabar fent el que realment li agradava, el que l'omplia de veritat.


El britànic també cita una frase de Jamie Oliver que resumeix perfectament el missatge que ens venia a transmetre, que diu: "Ens hem venut a un model d'educació de menjar ràpid que està empobrint el nostre esperit i les nostres energies". Totalment cert, perquè el que realment importa és la passió amb la que fem les coses i fer el que ens entusiasma.


Personalment, estic cent per cent d'acord amb l'opinió de Ken Robinson sobre el que actualment és l'educació, i es que, realment, és un tema el qual ens hauríem de plantejar tots i intentar començar a pensar de manera diferent. Com diu, també, no necessitem una evolució, necessitem una revolució!


2 comentaris:

  1. Vist. Hi falta algun accent diacrític...

    ResponElimina
  2. Has de penjar la feina de l'hora de l'aula d'informàtica encara que no estigui acabada.

    ResponElimina